Keresés:
Utolsó módosítás: 2022.12.08.  csütörtök civilkontroll.hu 2010
Főoldal >> Mi lesz a sorsa a Magyarországra került félárva kárpátaljai menekült gyermekeknek

Mi lesz a sorsa a Magyarországra került félárva kárpátaljai menekült gyermekeknek

2022-12-05 18:45

Milyen karácsonyuk lesz?

 Ahogy kitört a háború, egy magyar házaspár elindult a szörnyűségek elől az ismeretlenbe. Nem egyedül, 13-an jöttek. Magyarok, ukránok.

10 gyermek és a felnőttek. 

Ez a család Kárpátalján egy kis faluban, Nagyberegben élt, állami nevelőintézetből fogadtak be gyermekeket, ezzel új lehetőséget adva egy jobb életre.

Az örökbefogadott gyermekek a saját gyermekek mellett nevelőotthonból mentett tragikus sorsú családoktól jöttek, olyan lelki sebekkel, amit a normális életben nem tudunk elképzelni. 


Több családból jöttek, az egyik családban az édesapa nevelte őket, levágták a lábát, a gyerekekre hárult az otthoni munka, nem jártak iskolába, ez most nagyon látható az eredményeiket nézve. 
A másik csapat gyermek egy otthoni szörnyű, véres tragédiát élt meg, elképzelhetetlen dolgok történtek velük, az örökbefogadó házaspár az eredetileg tervezett két gyermek helyett mind az ötöt kivette a nevelőintézetből, hogy ne szakítsák el őket egymástól. 
Videó a gyermekekről

Jó gyermekek, nem rombolta le a világukat, az énjüket a sok szörnyűség, ami még a háború előtt érte őket.

Magyarországon sok segítséget kaptak ismeretlen emberektől is, először Balatonlellén ideiglenes lehetőséget. A szezon miatt keresni kellett újabb helyet. Nagyon nehéz egy ilyen népes családnak befogadóhelyet találni, hisz a tulajdonos nem tudhatja, hogy milyen emberek, sajnos rossz tapasztalatok is vannak azokkal  a menekültekkel, akik visszaéltek  a bizalommal.

Így nagynehezen egy kecskeméti házat sikerült bérelni, mely ház jó állapotú, de kinn van a periférián zártkertben és májusban el kell hagyniuk.

Nem gondoltunk bele, milyen sokba kerül egy ekkora család élelmezése.  Az édesapa külföldre jár kamionozni, ebből él a család. Így a menü hideg reggeli, ebédre leves, vacsorára egy kicsit táplálóbb étel. 

Ez is naponta tízezrekbe kerül. Szerencsére vannak segítségek, de így is napról napra élnek, nélkülözéssel, de szeretetben.

Szeretnénk, hogy legyen egy felszabadult, boldog karácsonyuk, amiben már régen volt részük.

Ehhez gyűjtünk   

           élelmiszert, 

           ajándékot, 

           pénz-felajánlásokat

           bármit, ami szebbé teheti az ünnepeket, és így akár éttermi vagy utazási támogatást, - pl. egy belépő cirkuszba, színházba, fürdőbe, bármi, ami egy gyermeknek, családnak élmény lehet, mert nem engedhetik meg maguknak, az utaztatás is 

Pénz felajánlásokat akár 100,- Ft-tól a Civilkontroll Alapítvány számlájára van lehetőség utalni:

10403040.50526776-89511008 K&H bank

IBAN:

HU70 1040 3040 5052 6776 8951 1008

  Kérjük, hogy tüntesse fel: Kárpátaljai menekülteknek. 

 

A karácsonyi segítség után a lakhatást szeretnénk megoldani ingatlanfejlesztők, kivitelezők, építőanyag-üzemek, építőipari kereskedők, ingatlanszakemberek, projekttervezők, kereskedelmi hálózatok, pénzügyi szektor, média és bloggerek segítségével. 

Elengedhetetlenül fontos a segítség megszervezése, bárki, aki ötletet, menedzselést, kapcsolatot tud adni, vagy egy telefonhívás segítségével ajtót tud nyitni, az jelezze, hisz ezzel hatalmas lehetőséghez tudjuk segíteni a gyermekeket.

Egy szebb élethez.


Köszönettel

Civilkontroll Alapítvány

[email protected]

0620 9283 266 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.